Презентації до ТРЕНІНГУ З НАПИСАННЯ ТА УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ В РАМКАХ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ НАПРЯМУ КА1: МІЖНАРОДНА КРЕДИТНА МОБІЛЬНІСТЬ (27.06.17, м.Київ)


27 червня 2017 р. у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся тренінг з написання та управління проектами в рамках Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ за напрямом КА1: Міжнародна кредитна мобільність (ICM). Організаторами тренінгу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС), Національне Агентство Еразмус+ у Польщі, спільно з Міністерством освіти і науки України, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури.
Під час тренінгу з написання проектних заявок за напрямом КА1: Міжнародна кредитна мобільність було представлено можливості та правила участі українських вищих навчальних закладів у конкурсах Програми за напрямом КА1; рекомендації з підготовки проектних заявок, а також висвітлено досвід реалізації проектів з кредитної мобільності в українських університетах.

З вітальним словом виступили директор Національного Eразмус+ офісу в Україні Світлана Шитікова, заступник начальника управління – начальник відділу міжнародних освітніх проектів Міністерства освіти і науки України Любов Щітка та проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського» Сергій Сидоренко. Різні аспекти подання успішних проектних заявок з міжнародної кредитної мобільності були висвітлені у презентації менеджера Національного Eразмус+ офісу в Україні Іванни Атаманчук та заступника голови департаменту вищої освіти Фонду розвитку системи освіти Національного агентства програми Еразмус+ у Польщі Беати Скібінської. Питання імплементації міжнародної кредитної мобільності в Польщі розглядалися під час виступів координатора Еразмус в Університеті прикладних наук (Ниса, Польща) Анни Опалки та представників департаменту навчання упродовж життя та міжнародного співробітництва Познанського технологічного університету Ольги Вахріної та Марти Ліпінської. Роз’яснення щодо ключових документів та практичних посібників з питань міжнародної кредитної мобільності, а також польського та українського досвіду імплементації проектів з міжнародної кредитної мобільності надали Беата Скібінська та Світлана Шитікова. Українським практичним досвідом управління проектами з міжнародної кредитної мобільності поділилися Світлана Білоус (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Оксана Краєвська (Львівський національний університет імені Івана Франка) та Тетяна Кучинська (НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»).
У заході взяли участь 108 учасників (координатори Еразмус+, представники відділів міжнародних зв’язків/ мобільності, викладачі та студенти), які є представниками 57 закладів вищої освіти з 20 міст України.
Матеріали семінару:

Програма тренінгу з ICM 27.06.17

Запрошення для учасників тренінг 27.06.17

Довідник з міжнародної кредитної мобільності для закладів вищої освіти (переклад українською мовою)

Національного агентства Еразмус+ Польща 1 сесія

Національного агентства Еразмус+ Польща 2 сесія

Національного Еразмус+ офісу в Україні 1 сесія

Національного Еразмус+ офісу в Україні 2 сесія

University of Applied Sciences of Nysa

Poznan University of Technology

Львівський національний університет імені Івана Франка

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Національний технічний університет “Київський політехнічний інститут” імені Ігоря Сікорського

Більше корисних і практичних матеріалів за темою: http://erasmusplus.org.ua/novyny/1388-pre-registartion-for-28-29-novemeber-is-closed-only-successful-candidates-will-be-informed.htmlДякуємо всім за участь та запрошуємо до продовження співпраці та обміну досвідом.

Попередня Пам’ятка-інструкція: Подорожуємо без віз (корисно для проектів Темпус та Еразмус+)